Mama bebelușului abandonat, supusă expertizei psihiatrice. Ce a spus procurorului

821

Tatiana Truță, infirmiera de la Spitalul Balș care ți-a abandonat bebelușul într-o casă părăsită din Morunglav fără geamuri și ușă, iar timp de trei zile l-a lăsat în frig, alăptându-l o singură dată pe zi când venea de la seriviciu, va fi supusă unei expertize psihiatrice, după ce și-a schimbat de câteva ori declarațiile date în fața procurorului.

Miercuri, 5 februarie, Tatiana Truță, femeia de 40 de ani care și-a ținut nou-născutul în condiții care i-ar fi putut cauza moartea, va fi supusă unei expertize psihiatrice. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, Mihaela Bădan, a declarat că instanța dorește să afle dacă femeia a avut discernământ.

Vineri, la audieri, femeia a făcut declaraţii contradictorii. Dacă la început a negat că ea i-ar fi dat viață micuțului, după ce expertiza medico-legală a confirmat că este lăuză şi-a schimbat declaraţiile, spunând ba că ar fi născut copilul mort, ba că ar fi mers să nască la spitalul din Slatina, de unde personalul medical ar fi trimis-o acasă pe motiv că nu are buletinul la ea. În ultima declarație, ea fost nevoită să recunoască faptul că a născut neasistată, în locuinţa din Morunglav, unde a ţinut copilul de duminică şi până marți dimineaţa. Apoi, de frică și de rușine, l-a pus într-o cutie de carton şi l-a dus în casa bunicilor ei din satul morunești, o clădire abandonată.

Aici l-a lăsat în frig și se întorcea o dată pe zi, când îl alăpta luându-l în maşină.

Tatiana a declarat că intenționa să-l ia acasă curând, după ce și-ar fi căcut curaj să le spună socrilor despre copil. Ea este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului şi se fac în continuare cercetări in rem, nefiind dispusă vreo măsură împotriva ei.

Despre starea micuțului:

Bebelușul găsit abandonat, în stare GRAVĂ: stare septică, primeşte tratament complex de terapie intensivă