„IONA” la Centrul Cultural Eugen Ionescu. Invitațiile se pot ridica de la casieria centrului

80

Ziua Culturii Naționale aduce la Slatina o piesă de teatru prezentată sub formă de spectacol-concert, coloana sonoră fiind live și interpretată de personajele poveștii.

Sala de spectacole a Centrului Cultural Eugen Ionescu Slatina îi așteaptă pe iubitorii de teatru la un spectacol de excepție prezentat de Teatrul Dramaturgilor Români- București condus de Marius Bodochi. Piesa de teatru „IONA”, de Marin Sorescu în regia lui Victor Ioan Frunză, îi are în distribuție pe actorii Lari Giorgescu, Adrian Nour și Lucian Maxim.

ʺIONA este un spectacol care pune accent pe bogăția interioara a personajului, textul fiind servit și potențat prin muzica special compusă, interpretată live, iar cei doi muzicieni devin și personaje ale poveștii. Gestul și limbajul corporal capătă o importanță cu totul specială în acest cadru. Elementele de decor și recuzită au o valoare simbolică și sunt reduse la strictul necesar tocmai pentru a putea oferi spectatorului o deschidere mai mare către imaginar, profunzime și sens. Întreaga echipă s-a pus în slujba textului cu gândul de a-i respecta dimensiunea suprarealistă, de a o aduce la o expresie teatrală cât mai simplă și mai accesibilă publicului. Caracterul de „spectacol – concert” face ca toate acestea să fie posibile.ʺ, prezintă organizatorii piesa.

Invitația la teatru, făcută de Primăria municipiului Slatina și Asociația Culturală Center Inter Art este pentru joi, 16 ianuarie, ora 18,30.
Intrarea la spectacol se face pe bază de invitații care se pot ridica de la casieria Centrului Cultural Eugen Ionescu începând de ieri.

Acțiuni culturale organizate la Slatina de Ziua Culturii Naționale:

Anul cultural debutează în forță la Slatina. Numeroase acțiuni de Ziua Culturii Naționale