Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au desfășurat luna trecută sute de controale în domeniul igienei alimentare. Iar neregulile depistate nu au lipsit nici de data aceasta.
În vederea preîntâmpinării apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, în urma consumului de alimente, în cursul lunii noiembrie DSVSA Olt a desfășurat 443 de controale, din care 6 verificări au vizat unităţile autorizate, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, iar 437 verificări au fost realizate în unităţi înregistrate sanitar veterinar, respectiv restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.
„Cu ocazia acestor controale au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţi înregistrate sanitar veterinar, respectiv: condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare; lipsă monitorizare temperatură pentru spaţiile cu regim termic controlat; dosare medicale ale angajaţilor cu termen depăşit, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea programului de autocontrol; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate.”, anunță DSVSA Olt.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 19 avertismente și o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei pentru un bufet cu grătar, unde s-a constatat comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă şi ca sancţiune complementară a fost aplicată ordonanţa de suspendare a activităţii .