Parcările de reședință, închiriate la Balș de primărie. De mâine începe repartizarea

1479

Au trecut 5 ani și Primăria Balș revine cu instituirea taxei de parcare. Administrația orașului de pe Olteț a anunțat posesorii de autoturisme care doresc să-și închirieze locul de parcare de lângă locuință că pot depune cereri.

„Începând cu data de 19.11.2019 , Primăria Orașului Balș va proceda la repartizarea și închirierea locurilor de parcare de reședință în zona ” Orașul Nou ” ( zona Parc Central – BCR ). Asociațiile de proprietari vor aduce la cunoștința locatarilor zilele în care se pot prezenta la Primăria Balș , în vederea închirierii unui loc de parcare.„, anunță Primăria Balș.

Este vorba doar de posesorii de autoturisme care folosesc locuri de parcare în cartierul Oraşul Nou, realizate cu fonduri europene. Au fost construite prin proiectul „Reabilitarea şi reamenajarea cartierului „Oraşul Nou” din localitatea Balș, judeţul Olt” (demarat în cadrul Programului Operaţional Regional în 2011 şi finalizat în septembrie 2014)1024 de parcări, în timp acestora adăugându-se și altele.

„Taxa de parcare este opțională pentru cei care doresc să aibă locul asigurat la reședință între orele 18.00- 8.00. Este în cuantum de 100 lei/an. Se va monta plăcuță cu numărul autoturimului care a închiriat locul. Se alocă un loc de parcare pentru un apartament și, doar în cazul în care în zonă sunt mai multe locuri de parcare disponibile decât cereri, se va aloca și un alt loc. În situația în care pentru un loc de parcare sunt mai multe cereri, acesta se va licita.”, ne-a explicat Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Balș.

Cei care nu au abonament și nu respectă indicația ocupând un loc de parcare închiriat și devenind refractari, riscă amenzi între 500- 800 lei.

Administrația de pe Olteț a mai încercat și în noiembrie 2015 să închirieze aceste locuri de parcare, atunci fiind nevoită să restituie către 240 de bălșeni taxa de parcare, aceasta fiind considerată ilegală în urma unui audit al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, care a sesizat că timp de cinci ani după finalizarea parcărilor cu fonduri europene primăria nu are voie să le închirieze.