Dacii și romanii au luat cu asalt Târgul de Turism. Comuna Dobrosloveni anunță Romula Fest 2020

146

Peste 230 de firme expozante din 16 ţări se întrec în oferte în această perioadă la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă. Printre expozanți se numără și administrația comunei oltene Dobrosloveni care își atrage turiștii în fosta capitală a Daciei Inferioare promovând o nouă ediție a Romula Fest.

Parada militară la care au luat parte zeci de soldați daci și romani, costumele care reflectau uniformele legiunilor romane, dar și ale locuitorilor Daciei care și-au apărat teritoriile, demonstrațiile de luptă ale legiunii romane și multe activități au constituit în această vară o atracție pentru mulți locuitori din zona de sud a județului și nu numai, care au aflat despre zestrea istorică a acestor meleaguri, prin intermediul Festivalului ,,Romula Fest” organizat la Dobrosloveni. Povestea despre daci și romani continuă și anul viitor, administrația comunei oltene prezentând deja organizarea ediției a II-a. Promovarea se face în aceste zile la Târgul de Turism al României, care se  desfășoară în perioada 14 – 17 noiembrie, la Romexpo.

„Festivalul Romula Fest promovat la Targul Internațional de Turism București. Vă așteptăm și pe voi să faceți parte din povestea noastră. Festivalul va avea loc în perioada 4 – 6 septembrie 2020 la Reșca – Dobrosloveni”, anunță primăria.

Evenimentul este organizat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul proiectului “Welcome To The Middle Ages”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria. Contribuția UE este de 420.837 euro, fonduri FEDR.

Localitatea Dobrosloveni este una cu o importanță istorică deosebită, satul Reşca fiind întemeiat  pe vatra vechii aşezări dacice Malva. Aici, mai târziu, romanii au întemeiat un oraş înfloritor, Romula (Mica Romă), devenit mai apoi capitala Daciei Inferioare. Acum vestigii dacice şi romane zac împrăştiate în pământul satului, în albiile râurilor. Romula este cel mai întins sit arheologic român de la sud de Carpați (peste 304 hectare) și unul dintre cele mai importante centre economice si culturale din provinciile romane dunărene.