Urmăriți europeni pentru furturi în Belgia și Austria, prinși la Iancu Jianu și Dobrosloveni

348

Două Mandate Europene de Arestare au fost puse în executare de polițiștii olteni ieri. Doi bărbați, căutați pentru furturi comise în Austria și Belgia, au fost depistați în două comune oltene.

Doi tineri pe numele cărora autoritățile din afara graniței emiseseră mandate europene de arestare au fost prinși în Olt. “Cei doi, cercetați pentru furturi, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reținerea pentru 24 ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, transmite IPJ Olt.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Iancu Jianu, au pus în executare Mandatul European de Arestare emis de autoritățile judiciare din Belgia, privind un bărbat de 32 ani din comuna Iancu Jianu. Acesta este bănuit de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale și de fapte de violență îndreptate împotriva forțelor de ordine.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Dobrosloveni, au pus în executare Mandatul European de Arestare emis de autoritățile judiciare din Austria, privind un bărbat de 29 ani din comuna Dobrosloveni, bănuit de comiterea mai multor furturi de unelte și mașinării electrice. În acest caz prejudiciul estimat este de  71.339 euro.