Olandezii caută muncitori într-o fabrică de alimente și sere de iederă. Principala condiție: să știe să meargă cu bicicleta

152

45 de lucrători în producția de alimente și 62 de lucrători în sere de flori caută un angajator din Olanda prin intermediul Rețelei Eures. Printre cerințe se numără și aceea de a se deplasa la locul de muncă cu bicicleta.

Firma olandeză Flexible Human Services B.V. caută în România peste o sută de muncitori care să lucreze în localitatea Agglomeratie Leiden en Bollenstreek. Prima ofertă de muncă este făcută pentru 45 de lucrători în producția de alimente, angajații trebuind să ambaleze, eticheteze și să lucreze pe linia de producție 38-45 ore/săptămână. Angajatorul caută persoane disponibile cel puțin 6 luni care să lucreze într-un mediu de +6 grade Celsius, cu sau fără experiență într-o poziție similară, care se pot deplasa la locul de muncă cu bicicleta și să cunoască limba engleză la nivel minim conversațional. Plata săptămânală este de 10,01 euro brut/oră pentru persoane cu vârsta mai mare de 21 ani. Angajatorul asigură cazare contra cost (87,5 euro/săptămână), asigurare medicală,  posibilitatea de a participa la un curs gratuit de limba olandeză și pune la dispoziție biciclete gratuite. Termenul limita pentru aplicare este finele acestei luni.

Tot până la finele acestei luni trebui să aplice și cei care sunt interesați de o altă ofertă a firmei: 12 joburi pentru lucrători în seră de flori. Angajații trebuie să planteze, îngrijească și recolteze iederă, să primească și să pregătească comenzile pentru plante în ghiveci (în afară de iederă, în seră se cultivă mai multe plante).  Salariul este de 9,94 euro brut /oră pentru persoanele cu vârsta mai mare de 21 ani, fiind acordate aceleași beneficii ca și în cazul ofertei pentru lucrători în fabrica de alimente. Durata contractului este de 6 luni cu posibilitate de prelungire.

Termen mai scurt de aplicare – 15 noiembrie au cei care doresc să lucreze ca procesatori de bulbi de flori, societatea olandeză fiind în căutarea a 50 de angajați care să curețe, proceseze, să sorteze bulbii de flori și să-i pună în cutii. Se caută, de asemenea, persoane cu disponibilitate de cooperare pe termen lung (peste 6 luni), care merg cu bicicleta. Salariul este de 9,94 euro brut /oră pentru persoanele cu vârsta mai mare de 21 ani, fiind oferite aceleași beneficii.