Afișe defăimătoare într-o comună din Olt. Liberalii au sesizat BEJ Olt

411

Biroul Electoral Județean Olt a înregistrat azi prima sesizare de încălcare a legii electorale la aceste alegeri. Liberalii s-au plâns că în comuna Bobicești au fost lipite afișe cu mesajul „Pas cu pas, scăpăm de sas!“.

Tipărit, conform mențiunilor de pe afiș, la comanda PSD în 30 de exemplare, un afiș electoral a stârnit revolta în rândul liberalilor olteni. Ei au depus la BEJ Olt azi o sesizare  în care arată că în comuna Bobicești pe un panou electoral a fost lipit un afiș cu mesaj defăimător scris pe fond roșu: „Pas cu pas, scăpăm de sas!“.

Potrivit reprezentantului PNL Olt în Biroul Electoral Județean Olt, avocatul George Vieru, afișul încalcă mai multe prevederi legale, precum și Codul bunelor practici în materie electorală al Comisiei Europene pentru Democrație și Drept.

Președintele BEJ Olt, judecător Fănel Arabelea, a confirmat pentru Realitatea Oltului că a fost depusă sesizarea, aceasta urmând a fi analizată azi, după ora 16.00, când se va întruni comisia.

IPJ Olt va lua măsuri, în funcție de decizia BEJ Olt.

Primarul comunei, Ilie Chitez, a declarat că nu știe nimic despre afișul în cauză și că acesta nu a fost comandat de PSD, dar va lua măsuri de îndepărtare de pe panourile electorale.