FOTO & VIDEO Mașină acroșată de tren la Piatra Olt

205

Pompierii Detașamentului Slatina au acționat cu puțin timp în urmează la un accident feroviar produs în orașul Piatra-Olt, în apropierea Gării CFR. Un autoturism în care se aflau două persoane a fost acroșat de tren, după ce șoferița nu s-a asigurat la trecerea de la nivel cu calea ferată.

În urma unui apel la 112, prin care se anunța un accident ferofiar, un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerări grele,  o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță au fost deplasate la fața locului.
https://www.youtube.com/watch?v=OHirMI43uH4
La fața locului au fost descoperite două victime: o tânără, în vârstă de 18 ani, care nu prezenta urme vizibile de traumă, iar pe scaunul din dreapta-fata se afla un minor, în vârstă de 14 ani, cu traumatism cranio-facial și traumatism umăr drept.
În trenul InterRegio 1721 care a acroșat mașina condusă de tânără, se aflau aproximativ 100 de persoane. Niciuna nu a necesitat îngrijiri medicale, însă minorul, din orașul Piatra-Olt, a fost transportat la UPU Slatina.
La fața locului au ajuns și polițiștii Serviciului Rutier Olt. Din primele date se pare tânăra, in timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Piata Olt, nu ar fi respectat semnificația indicatorului OPRIRE la trecerea la nivel cu calea ferată și a fost acroșată de trenul  IR 1721 care circula pe ruta Craiova- Sibiu.
Tânăra a fost testată cu aparatul alcooltest, nefiind sub influența alcoolului.