Judecarea altui parlamentar de Olt, reluată de la ZERO. A stat doar 6 luni după gratii

122

Alt fost parlamentar de Olt scapă de pușcărie, deocamdată, în urma deciziei CCR privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători. Dan Șova, acuzat de trafic de influență, și-a ispășit o cincime din pedeapsă.

Fostul senator PSD de Olt şi ministru al Marilor Proiecte, Dan Şova va beneficia, la fel ca în cazul Vâlcov, de reluarea procesului de la zero. El a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, însă a fost anulată pedeapsa în urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.

Șova a ispășit șase luni de zile după gratii, fiind eliberat în decembrie 2018. El este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET şi o firmă de avocatură.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să trimită dosarul lui Dan Șova la instanța de fond, în urma deciziei CCR privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători, după ce inclusiv procurorul DNA a cerut retrimiterea dosarului la fond.

În urma acestei condamnări, la aproape o lună de zile de la încarcerare, fostul senator de Olt a rămas şi fără titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Corabia.