Slatina: canalizare extinsă pe 23km și 22 stații noi de pompare apă uzată

256

45,9 milioane de euro este valoarea proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Olt ce va fi derulat în 25 de localități oltene, cu fonduri europene. Până în anul 2023, în capitala județului se va reabilita și extinde rețeaua de canalizare pe circa 24km, vor fi reabilitate și construite secâii de pompare apă uzată, introduse conducete de refulate pe 7km și extinsă stația de epurare.

După ce săptămâna trecută consilierii olteni au aprobat reactualizare proiectului de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare din județ, documentația fiind depusă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, fiecare din cele 25 de loclaități cuprinse în proiect va trebui să aprobe cofinanțarea.

Banii ce vor fi obținuți prin intermediul acestui proiect vor fi folosiți modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal, dar și a stațiilor de epurare de la Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.

În Slatina, consilierii munciipali vor avea astăzi supus aprobării acordul de principiu în vederea participării la cofinanțarea proiectului “Proiect Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Olt”, reprezentând procentul de 2% din costurile eligibile şi neeligibile aferente investiţiilor Municipiului Slatina pe perioada 2019-2023.

Valoarea totală a investiţiei 45.902.048 euro fără TVA, iar valoarea totală a cofinanţării investiţiei din bugetul slătinean de 862.958 euro fără TVA. Cofinanțarea va fi eșalonată pe parcursul implementării întregului proiect. Investiția derulată de Compania de Apă Olt prevede:

  • extindere rețea de canalizare – 23,71 km
  • reabilitare 4 stații pompare apă uzată 
  • construcție 22 stații pompare apă uzată 
  • conducte de refulare noi -7,13 km
  • extindere stație de epurare

Contractul de finanțare ar putea fi semnat până la sfârșitul anului dacă documentația aprobată va primi ,,undă verde” de la Comisia Europeană.