VIDEO/ Așa va arăta esplanada Slatinei! Lucrările de refacere totală au început

717

Esplanada Slatinei își schimbă total înfățișarea. Primăria Slatina a dat stratul lucrărilor și a făcut publică simularea video a investiţiei, arătând slătinenilor cum va arăta noul loc de promenadă.

Esplanada Slatinei a ajuns zob, iar planurile municipalității nu sunt de reparații, ci de refacere totală. Aceastea sunt ultimele zile în forma actuală, reamenajarea conform noului proiect fiind deja demarată. Astăzi, edilul Emil Moț a anunțat demararea investiției, făcând publică și o simulare video a viitoarei esplanade.

“Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru. Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră!“, a anunțat primarul Emil Moț.

Esplanada orașului nostru

Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru.Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă.Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră !#PentruSlatina #OrasulNostru #ImpreunaConinuamSaConstruim

Publiée par Emil Moţ sur Jeudi 3 octobre 2019

 

Loc de promenadă şi de întâlnire pentru mulţi slătineni, mai ales pentru cei cu copii, esplanada Slatinei este la mare căutare, indiferent de sezon. Administrația municipală are o nouă viziune asupra acestui loc, dorind unirea cu piațeta nou realizată (zona statuii domnitorului AI Cuza, din fața fostului magazin Oltul) și cu parcul.

Potrivit noului proiect, ce se ridică la circa 5 milioane de lei, scările de pe care se poate contempla Expo- Parcul vor dispărea, arteziana cea mare va fi relocată, iar zona nu va mai fi delimitată de parc.

Actuala esplanadă a fost realizată în 2007, construcția ei și a expo-parcului costând municipalitatea circa 20 milioane de lei, iar recepția finală fiind realizată abia în 2016.