Solistă din Olt, în echipa României la Campionatul Mondial de Talente din SUA

3523

În vârstă de doar 11 ani, Elisa Popovici, din Balș, a reușit să fie selectată în echipa de tineri artiști ce va reprezenta România la cel mai mare concurs mondial de talente- World Championships of Performing Arts, USA din luna iulie 2020.

Cântă muzică populară, a reușit să impresioneze jurații de la Next Star și să câștige mari premii la festivaluri naționale și internaționale de folclor, fiind remarcată de către mari specialiști în folclor, printre care etnomuzicologul Elise Stan. Elisa Popovici, de 11 ani, din Balș, va reprezenta România la cea de-a 24-a ediție a Campionatului Mondial de Talente din California de vara viitoare. Ea a fost selectată de curând alături de tineri soliști vocali, instrumentiști, dansatori ori cu alte talente.

„World Championships of Performing Arts”, care va avea loc în California, Los Angeles, în perioada 24 iulie-2 august 2020, reprezintă nu numai o mândrie de a arăta că România are unii dintre cei mai buni tineri artiști de pe mapamond, ci și o rampă de lansare pentru acești copii, de a fi remarcați de mari producători și de a obține burse oferite de prestigioase școli artistice din Statele Unite – Millennium Dance Complex, CSM Music, New York Film Academy sau New York Conservatory for Film and Television.

Elisa Popovici s-a mutat de curând în Capitală și este elevă a Liceului Dinu Lipatti, studiind și naiul. Ea este cunoscută publicului oltean iubitor de muzică populară prin desele apariții în ultimii ani alături de Ansamblul Poarta Olteniei, condus de președintele GAL Ghimpețeni – Titel Ciobanu și coregraful Marian Stănescu.

Publiée par Elissa Popovici sur Vendredi 15 mars 2019

Pentru a putea ajunge în SUA, costurile de participare la campionat fiind destul de ridicate, familia fetei a demarat o campanie de strângere de fonduri. Cei care doresc să o susțină pentru ca și folclorul românesc să fie reprezentat la această competiție, pot face donații în contul mamei.