Două sensuri giratorii, la Caracal

123

Administrația caracaleană a decis în vederea fluidizării traficului din două zone ale urbei amenajarea de sensuri giratorii. Investițiile vor fi suportate din bugetul local, valoarea lor ridicându-se la circa 930.000 de lei.

La intersecția b-dul N. Titulescu cu str. Bicaz din Caracal, precum și la cea dintre Calea București cu str. Dragoș Vodă, se circulă în prezent după regulile unei intersecții în cruce, la care s-a adăugat intarea la un complex comercial, ce ce o face greu funcțională, traficul fiind intens în orele de vârf, ducând la ambuteiaje și blocaje rutiere. Pentru decongestionarea traficului, administrația municipală a decis amenajarea de sensuri giratorii, aleșii locali aprobând studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investițiilor. Termenul de realizare este de 2 luni.

Primul sens giratoriu va fi amplasat în partea de nord-centru a orașului, din care se ajunge în zona centrală- piața, centrul civic, administrativ și cultural, va avea o rază exterioară de 14m, iar pentru realizarea lui se va recurge și la mărirea pe str. M Eminescu a suprafeței de ciruclație prin lărgirea carosabilului de la 7 la 10m.

Cel de-al doilea sens giratoriu, de la intersecția Calea București cu str. Dragoș Vodă, va fi amplasat în partea de est a orașului, cartier HCC, la ieșirea din oraș spre Stoenești- Alexandria și ieșirea spre Corabia, în sud.