4 persoane, reținute pentru jefuirea mașinii de Poștă la Balș. Printre ele, și poștașul

1080

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reținut ieri patru bărbați bănuiți că ar fi acționat în complicitate pentru sustragerea sumei de 200.000 lei din mașina Poștei Române, pe 9 septembrie. Poștașul care a acuzat că a fost bătut, printre făptași.

La începutul săptămânii trecute, la ora 5 dimineața, un hoț cu o cagulă pe cap a reușit să fugă cu o geantă cu bani pe care a sustras-o din mașina poștei, în Balș, atacând poștașul. Maşina de Poştă se întorcea de la Craiova, cu corespondenţa şi banii de pensii pentru bălșeni și locuitorii din zonă.

Ieri dimineață, polițiștii olteni au reușit să identifice atât hoțul mascat, cât și complicii, printre care și poștașul care a ajuns atunci la spital acuzând că a fost atacat.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigații Criminale, au efectuat ieri dimineață  8 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Slatina și Caracal.

„Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt, a polițiștilor din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Craiova și a polițiștilor din cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt. Cu această ocazie, 8 persoane au fost conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. În fapt, în urma probatoriului administrat, patru bărbați cu vârstele cuprinse între 24 și 50 ani, din municipiul Slatina și comuna Ipotești, sunt bănuiți că în urma unei înțelegeri anterioare ar fi simulat comiterea infracțiunii de tâlhărie în vederea sustragerii banilor aflați în mașină. Față de cei patru bărbați, s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, urmând ca în data de 18.09.2019, să fie solicitată arestarea preventivă.”, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.