Trupurile românilor uciși în Afganistan, repatriate azi

70

Repatrierea trupurilor celor doi români ucişi săptămâna trecută în atacurile teroriste Afganistan va avea loc azi la prânz.

Ministerul Apărării naţionale a anunţat că “ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.”

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Sublocotenentul Polschi şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie, în urma exploziei în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Vasile Rădună a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.