Cetățean turc, depistat ILEGAL pe raza Slatinei. El a fost amendat și obligat să părăsească țara

166

Polițiștii de imigrări din Olt au depistat un bărbat de 32 de ani, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost  amendat și obligat să părăsească țara.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt au desfășurat ieri, 9 septembrie, o acțiune pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor, depistând ședere ilegală, pe raza municipiului Slatina, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

“În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul a intrat legal pe teritoriul României, în baza unei vize în scop de afaceri, însă la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării.”, a transmis Biroul pentru Imigrări al județului Olt.

Pe numele cetățeanului turc a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, străinul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei.