Virusul West Nile amenință România! DOI MORȚI și tot mai multe cazuri de infecție! Cum te poți feri

80

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon, din 3 iunie şi până în 28 august, a ajuns la 19, dintre care două decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cazurile de pacienți infectați cu West Nile au fost semnalate în judeţele Călăraşi (4) Galaţi (3 – din care unul a avut expunerea atât în Galaţi, cât şi în Tulcea), Tulcea (două), Buzău (unul), Dolj (unul), Iaşi (unul), Mureş (unul), Teleorman (unul) şi în municipiul Bucureşti (cinci). Virusul West Nile a făcut deja două victime. Un deces a fost înregistrat în Călăraşi şi unul în Buzău.

Cum te poți feri de virusul West Nile

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi și să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia.

De asemenea, specialiștii le recomandă oamenilor să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer