VEȘTI BUNE PENTRU ELEVI: Sume importante acordate copiilor

70

Guvernul anunță că va oferi bani în plus pentru elevi! Toți cei care au susținut Evaluarea Națională sau Bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie 2019 primesc vești bune de la Guvernul României. Premierul a anunțat că va oferi stimulente financiare pentru cei care au luat nota 10!

Marți 27 august, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobată acordarea stimulentelor financiare pentru elevii care au luat nota maximă la examenele de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Viorica Dăncilă a anunțat că toți elevii care au reușit această performanță demnă de laudă, vor primi sume importante de bani.

Copii care au obținut nota maximă la examenul de Evaluare Națională vor încasa de la Guvern suma de 1000 de lei, în timp ce elevii care au luat 10 la Bacalaureat vor primi 3000 de lei.

„Hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019 și la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019. În temeiul articolului 108 din Constituţia României, republicată și al art. 57 alin. (4) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019.
Art. 2. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019″, se specifică în textul hotărârii.

Zilele trecute, elevii de clasa a XII-a care nu au reușit să promoveze examenul în prima sesiune au dat din nou examen.  Rezultatele vor fi disponibile pe data de 3 septembrie. Depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 12:00 – 16:00, iar pe 7 septembrie se vor afișa rezultatele finale.