Poprietarii ai căror porci au fost uciși din cauza pestei își primesc banii

115

Autoritățile sanitar-veterinare din Olt au făcut, astăzi, primele ordine de plată pentru locuitorii din Cilieni ai căror porci au fost uciși ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine africane. Suma virată în contul acestora se ridică  la 550.000 lei. Prețul oferit de stat a fost de 10 lei pe kilogram.

Locuitorii din Cilieni ai căror porci au fost uciși luna trecută de autorități, după ce în comună au apărut mai multe focare de pestă porcină africană, și-au primit astăzi banii plătiți de stat sub formă de despăgubire. Este vorba de 184 de proprietari de animale, suma plătită către aceștia se ridică la 550.000 lei. Proprietarii ai căror animale au fost sacrificate au primit din partea statului suma de 10 lei per kilogram.
Autoritățile au virat banii doar proprietarilor care au cont bancar, ceilalți urmează să intre în posesia sumelor care li se cuvin în perioada următoare.
Localitatea Cilieni este prima în care autoritățile au decis în această vară sacrificarea tuturor suinelor ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine africane.