Vânzări mari de grâu de sămânță, la Stațiunea de Cercetare Caracal. Prețuri între 1,3- 1,8lei/kg

339

Cel mai mare producător de sămânță de grâu românesc certificată, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal, subunitate în cadrul Universității Craiova, a început cu dreptul campania de valorificare a sămânței certificate de grâu. În prima săptămână, s-a vândut deja o treime din cantitate.

Peste șase sute de tone de sămânță de grâu în doar o săptămână, o vânzare la care reprezentanții SCDA Caracal nu se așteptau. Campania de valorificare a fost demarată la începutul lunii, până acum fiind vândută deja peste treime din cantitatea integrală de sămânță de grâu ce poate fi vândută în acest an. Stațiunea a scos la vânzare 2600 de tone de sămânță de grâu, cu banii obținuți intenționând să cumpere noi utilaje.

Prețurile pleacă de la 1,3 lei pentru un kilogram din soiul Glosa- categ. C1, 1,5 lei/kg pentru Glosa- categ. Bază și Izvor- categ. Bază, până la 1,8 lei pentru un kilogram din soiul Otilia- categ. Bază.

Grâul se vinde numai la ambalaj de 500kg, cu plata pe loc sau în avans pe bază de factură proformă! Reprezentanții stațiunii transmit că se pot face comenzi și rezervări la tel:0372/797998 sau 0249/511990, L-V: 07:30-16:30.

“Fermierul își asumă responsabilitatea în vederea obținerii unei culturi bune, cu rezultate de producție ridicată, doar prin folosirea unei semințe cetificate de calitate. Folosirea seminței tratate și certificate de la producatorii consacrați în domeniu este cea mai buna opțiune, garanția fiind cetificatul de calitate care îl asigură pe fermier că soiul este cu certitudine cel ales, că sămânța îndeplinește un nivel bun de puritate și germinație, precum și faptul că locația în care s-a produs sămânța a fost inspectată în câmp. Comparativ cu anii anteriori, anul acesta putem spune ca a crescut semnificativ cerința de sămânță certificată, fapt evidențiat de creșterea solicitarilor și vânzărilor privind sămânța produsă de SCDA Caracal în acest început de campanie”, transmite SVDA Olt.