Cazul Caracal, preluat de DIICOT București

105

Instrumentarea dosarului Caracal a fost preluată azi de la DIICOT Craiova de către structura centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism. Decizia aparține procurorului șef.

DIICOT București a preluat cazul fetelor dispărute- Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu- și despre care se presupune că ar fi fost omorâte de către Gheorghe Dincă, din Caracal, potrivit declarației acestuia. Preluarea instrumentării dosarului Caracal de la serviciul Teritorial Craiova a fost dispusă azi.

”Prin ordonanţa din 01.08.2019, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism, în temeiul dispoziţiilor art. 17 din O.U.G. nr. 78/2016, modificată şi completată prin Legea nr. 120/2018 şi art. 325 Cod procedură penală,  a dispus preluarea dosarului nr. 203/D/P/2019, înregistrat la Serviciul Teritorial Craiova de către D.I.I.C.O.T – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate”, a transmis DIICOT.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că motivul deciziei este complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă a acesteia, precum şi resursele tehnice logistice şi umane necesare aflării adevărului judiciar.