Judecătorii slătineni au decis: Sorina poate pleca în America

456

Sorina, fetița din Baia de Arama adoptată de o familie din SUA, poate pleca din  țară. Judecătoria Slatina a respins cererea de ordonanță președințiala a procurorului general al Romaniei. Decizia este  executorie, dar nu definitivă.

“Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de procurorul general al PICCJ in contradictoriu cu parata DGASPC Mehedinti, ca fiind introdusa impotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă….
Respinge ca neintemeiată cererea de emitere a ordonanței președințiale formulată de procurorul general al PICCJ în contradictoriu cu pârâții – reclamanți Săcărin Ramona Elena și Săcărin Gabriel și cu pârâta Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție,” a declarat judecător Ana- Maria Lixandru, purtător de cuvânt al Judecatoriei Slatina.

Instanța a respins mai multe excepții și cereri reconvenționale, inclusiv o solicitare a familiei Săcărin pentru ca Secția Speciala (SS) să remită pașaportul Sorinei și o alta care privea plata unor sume de bani pentru perioada în care sunt obligați să rămână în țară.

Decizia este executorie, dar cu drept de apel in termen de 5 zile.