Luată cu asalt de donatori, dr. Lesnic cere oltenilor să revină și zilele următoare. Centrul Vâlcea se alătură Slatinei

570

Centrul de Transfuzii Slatina a fost luat azi cu asat de donatori, în urma apelului lansat de dr. Lesnic după accidnetul de ieri soldat cu 19 victime. Pentru a face față, șefa centrului le cere oltenilor să nu se prezinte zilele următoare.

Oltul are parte de o mobilizare fără precedent pentru a gestiona criza de sânge, în urma accidentului grav de ieri soldat cu multe victime, conform protocolului întreaga rezervă de sânge a Centrului de Transfuzii Slatina fiind predată Spitalului Județean de Urgență . Apelul directorul centrului a mobilizat sute de olteni, astfel încât dr. Ramona Lesnic face din nou apel ca nu toți cei care doresc să doneze să se prezinte astăzi.

„Va mulțumim pentru prezența dumneavoastră și pentru dorința de a ajuta răniții. Având în vedere că suntem deja peste 80 de donatori în sala de așteptare,ii rugam pe cei care intenționează să vina astăzi la Centrul de sânge sa se prezinte și în zilele următoare. Din păcate sediul nostru are capacitate limitată de recoltare și procesare a sângelui. Mulțumim pentru înțelegere și ajutor. In fiecare zi pacienții și răniții vor avea nevoie de sângele dumneavoastră.”, este mesajul dr. Lesnic.

La rândul lor, reprezentanții centrului de la Vâlcea s-au solidarizat cauzei, anunțând că se poate dona și acolo: „Cei care doresc sa ajute pot dona si la Centrul de Transfuzii Valcea,care poate trimite sange la Slatina daca este nevoie!”

Condițiile generale de admisibilitate la donarea de sange sunt următoarele:

  • Vârsta între 18-60 ani
  • Greutate peste 50 kg
  • Hemoglobina in limite normale
  • Stare de sănătate bună
  • Să nu suferiți de boli ca diabetul zaharat,cancer, tuberculoză pulmonară,hepatite B,C,sifilis,HIV.
  • Mai multe detalii veți primi în momentul consultației medicale

Despre accidentul de ieri:

Accident terifiant cu zeci de victime