Promovabilitate mai mare la BAC

117

66,04% dintre absolvenții de liceu care au susținut Bac-ul au promovat. Procentul este cu mai mare decât anul trecut când doar 64% dintre cei care au susținut examenul au luat medie peste 6. 4 dintre elevi au obținut media 10, jumătate dintre ei fiind absolvenții ai unor licee din Balș.

Rezultatele elevilor care au susținut BACul auu fost afișate la sediile instituțiilor de învățământ absolvite, dar și pe site-ul Ministerului Educației.
Procentul de promovabilitate la nivel județean este mai mare cu aproape două procente decât anul trecut. Potrivit statisticii IȘJ Olt 66,04% dintre absolvenții de liceu care s-au prezentat la examen au obținut medii peste 6. 4 dintre acești elevi au reușit să obțină doar note maxime, încheind Bacul cu media 10. Aceștia au absolvit Colegiul Național ,,Radu Greceanu”, Liceul teoretic ,,Mihai Viteazul”, Liceul tehnologic Balș și Liceul Teoretic ,,Petre Pandrea” Balș.
411 elevi au obținut meida între 9,00 și 9,99, alți 444 putându-se lăuda cu medii între 8,00 și 8,99,  455 dintre liceenii care au susținut Bacul  cu medii între 7 și 7,99, iar 397 au trecut examenul cu cel puțin media 6 dar nu mai mult de 6,99.
Foștii liceeni care sunt nemulțumiți de notele primite la Bac pot depune constestație până la ora 16,00. Aceasta poate fi depusă la sediul centrului de examen în care a susținut probele. Ca și la Evaluarea Națională, elevii trabuie să aibă în vedere că la contestație pot obține atât o majorare a notei, cât și o micșorare a acesteia.