DGASPC Olt, Trofeul Festivalului „Răsună Cetatea“- Bran, cu Ana Costache

500

DGASPC Olt a câștigat Festivalul Național de Folclor al Copiilor Instituționalizați „Răsună Cetatea“, organizat la Bran, unde s-a calificat cu doi reprezentanți ai județului: la secțiunea interpretare vocală și secțiunea dans popular.

Bucurie mare în acest week-end în tabăra Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, și anul acesta reprezentată în finala Festivalului Național de Folclor al Copiilor Instituționalizați „Răsună Cetatea“. Trofeul festivalului a revenit solistei vocale Ana Costache, din Potcoava, în timp ce la secțiunea dans popular Ansamblul ” Iancu Jianu” al copiilor de la Ctf Corabia au obținut premiul II.

Ana Costache este o tânără interpretă câștigătoare a mai multor trofee la festivaluri și concursuri naționale și internaționale. Este solistă a Ansamblului Murgulețul Potcoava și Grupului Vocal Mlădițele Oltului, fiind pregătită de prof. Victorița Cică.

Finaliștii celei de-a IV-a ediții a festivalului au fost 29 de candidați, reprezentând 17 județe. Anul trecut, Oltul a obținut  locul I la secțiunea dansuri populare.