VIDEO/ Se caută voluntari să îmbrace costume dacice și romane pentru Festivalul de la Dobrosloveni

158

Primăria Dobrosloveni, beneficiara unui imens tezaur moștenit de la înaintași, va organiza un living history (istorie trăită, vie), readucând la viață perioada care i-a adus celebritatea. O reconstituire istorică a vremurilor când era capitala Daciei Inferioare, eveniment ce se va întinde pe patru zile. Pentru festivalul organizat în cadrul unui proiect româno-bulgar, administrația a deschis înscrierea voluntarilor care să îmbrace costumele specifice și să participe la activități.

În perioada 22- 25 august, satul Reșca din comuna Dobrosloveni se va întoarce în Evul Mediu, redevenind fosta capitală a Daciei Inferioare, cu daci și romani, lupte, dansuri sau mâncare specifică. Pentru Festivalul Roman- Dacia- Traiana, primăria înscrie voluntari reenactori.

„Numărătoarea inversă a început ! Vă așteptăm în satul Reșca din comuna Dobrosloveni unde timp de 4 zile ne întoarcem în Evul Mediu, fosta capitală a Daciei Inferioare, cu daci și romani, lupte și dansuri sau mâncare specifică. O reconstituire istorică pe vremea când era capitala Daciei Inferioare, eveniment ce se va întinde pe patru zile ( 22 – 25) august 2019. Pentru acest festival „Welcome to The Middle Ages – Bine ați venit în Evul Mediu” organizat în cadrul unui proiect româno – bulgar, administrația locală deschide înscrierea voluntarilor care să îmbrace costumele specifice și să participe la aceste activități. Te așteptăm ca voluntar dornic de cunoaștere și competiție pentru a îmbrăca unul din costumele care vor fi achiziționate în cadrul acestui proiect”, a anunțat Primăria Dobrosloveni.

FESTIVAL DACIC 2019 DOBROSLOVENI

Numărătoarea inversă a început ! ⏳Vă așteptăm în satul Reșca din comuna Dobrosloveni unde timp de 4 zile ne întoarcem în Evul Mediu, fosta capitală a Daciei Inferioare, cu daci și romani, lupte și dansuri sau mâncare specifică. O reconstituire istorică pe vremea când era capitala Daciei Inferioare, eveniment ce se va întinde pe patru zile ( 22 – 25) august 2019. Pentru acest festival " Welcome to The Middle Ages – Bine ați venit în Evul Mediu" organizat în cadrul unui proiect româno – bulgar, administrația locală deschide înscrierea voluntarilor care să îmbrace costumele specifice și să participe la aceste activități. Te așteptăm ca voluntar dornic de cunoaștere și competiție pentru a îmbrăca unul din costumele care vor fi achiziționate în cadrul acestui proiect”.

Publiée par Comuna Dobrosloveni sur Mercredi 19 juin 2019

 

Proiectul „Welcome to The Middle Ages”, de aproape 500.000 de euro în total, prevede un festival care să reconstituie o sărbătoare a romanilor la Dobrosloveni și un festival ce va reconstitui evenimente din perioada medievală în localitatea Mezdra din Bulgaria.

În comuna Dobrosloveni se aflî unul dintre cele mai mari situri arheologice de la sud de Carpați, situl Romula, unde au fost descoperite importante vestigii din epoca romană.