Prins în FLAGRANT cu mită pentru angajări la Spitalul Slatina. Subiectele vândute se găsesc la liber pe site-ul unității medicale

3153

Un bărbat din Caracal a fost aseară prins în flagrant în timp ce primea a doua tranșă din mită în schimbul subiectelor la proba scrisă și orală la concursul pentru posturile de asistent medical la Spitalul Județean Slatina.

„În seara zilei de 03.06.2019, procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de corupție, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Olt— Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Criminalistic şi, respectiv, lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Craiova, au procedat la reținerea unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din orașul Caracal, județul Olt, în timp ce primea suma de 1000 lei , ca urmare a săvârșirii infracțiunii  de trafic de influență”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Bărbatul primea mită de la un bărbat din Fărcașele, căruia îi vânduse două seturi de subiecte ce ar fi putut fi extrase la proba scrisă și cea orală a concursului de angajare asistent medical la Spitalul Județean Slatina, unde denunțătorul dorea să-și angajeze fiica. Procurorii au stabilit că aceasta era a doua tranșă de bani cerută, „în cursul lunii aprilie 2019, denunţătorul N.M. din localitatea Fărcaşele i-a remis inculpatului N.M. sumele de 500 euro şi 1000 lei. (…) În seara zilei de 02.06.2019, denunţătorul a fost contactat de către inculpat, cerându-i să se întâlnească a doua zi pentru a-i remite o altă sumă de bani, respectiv 1000 lei, inculpatul fiind surprins, în flagrant, la data de 03.06.2019, în timp ce primea banii de la martorul-denunţător.”

În cursul zilei de azi, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit directorului SJU Slatina, Cătălin Rotea, cel care a cerut mită pentru subiectele de concurs de la spital nu avea nicio legătură cu unitatea medicală, denunțătorul fiind înșelat întrucât variante de subiecte sunt postate de către spital pentru toți concurenții pe pagina web.