Fără PESTICIDE- rezultatul controlului la roșiile oltenești de pe tarabe

4213

Producătorii de tomate din județul Olt au trecut din nou testul pesticidelor. Probele prelevate de la roșiile provenite din cinci localități au confirmat că legumele pot fi consummate fără probleme.

În această săptămână, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt şi Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală Olt au desfăşurat o acţiune comună, având drept scop verificarea producătorilor de tomate din judeţul Olt, beneficiari ai Programului “Tomata 2019“, ale căror produse ajung pe tarabele piețelor din județul Olt, dar și din țară. Controlul a vizat determinarea conţinutului de reziduuri.

În acest sens, inspectori din cadrul DADR Olt au prelevat 10 probe de roşii de la  producători din localităţile Giuvărăşti, Gârcov, Izbiceni, Scărişoara, Tia Mare şi Pleşoiu. „Probele au fost recepţionate şi analizate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt – Compartimentul de Control Reziduuri, rezultatele fiind corespunzătoare, conform buletinului de analiză nr. 30540/23.05.2019.”, arată DSVSA Olt.

Pe aceeași temă:

Subvenția pentru tomate, în drum spre legumicultori