Calendarul vechi, nu al Ecaterinei Andronescu! Liceul Titulescu Slatina face înscrieri la probele de aptitudini

378

Deși Ecaterina Andronescu a schimbat data examenelor vocaționale de admitere la liceu, cu două zile înainte ca acestea să se desfășoare și în plin calendar de înscriere, singura unitate de învățământ cu profile pedagogic și artistic din județul Olt a anunțat că nu sistează procedura, ci continuă înscrierile după calendarul vechi, nu cel anunțat ieri de ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a schimbat ieri, prin ordin de ministru, data examenelor vocaționale de admitere la liceu, cu două zile înainte ca acestea să se desfășoare, dar și în plin calendar de înscriere. Decizia a fost deja contestată de sindicate, care cer anularea ordinului. Conform vechiului calendar, ieri și azi se fac înscrieri pentru probele de aptitudini, care ar fi trebuit să se desfășoare în zilele de 15-17 mai.  Ordinul aprobat ieri de Andronescu și încă nepublicat în Monitorul Oficial prevede că probele de aptitudini pentru admiterea la liceu 2019 se vor desfășura pe 10-12 iunie.

Pentru a nu-i debusola pe elevi, o parte dintre ei înscriindu-se deja ieri, singura unitate de învățământ cu profile pedagogic și artistic, Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, a anunțat că va continua organizarea probelor respectând calendarul vechi. „Înscrierea la probele de aptitudini se desfășoară în continuare după calendarul nemodificat!  Probele se vor desfășura în perioada 15-17 mai. Vom reveni cu alte precizări când va fi cazul!”, a anunțat unitatea de învățământ.

Liceul Titulescu (cunoscut ca Pedagogic sau Vocațional) organizează probe de aptitudini pentru liceenii care doresc să urmeze specializările Învățător- Educatori și Arte plastice, decorative și design, dar și pentru elevii claselor a I-a și a V-a care doresc să învețe la Școala de Muzică a liceului.

Pentru anul școlar 2019- 2020, Liceul teoretic Nicolae Titulescu Slatina va școlariza două clase liceale la profilul Pedagogic- Învățător- Educatoare, o clasă lcieală la Arte plastice, decorative și design, iar la Școala de Muzică două clase a I-a și două a V-a. Pentru a urma aceste specializări, elevii trebuie să treacă de probele de aptitudini, ce vor fi susținute în luna mai.

Liceul slătinean a anunțat calendarul acestor probe, cei interesați trebuind să se înscrie în perioada 13- 14 mai, probele urmând a fi susținute în perioada 15- 17 mai. În funcție de profil, candidații trebuie să treacă de: interviu, proba de aptitudini muzicale, proba de aptitudini fizice, proba de aptitudini artistice, proba de percepție vizuală și proba de creativitate.