Fost primar de oraș, condamnat la închisoare

2065

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis ieri condamnare la șase luni de închisoare cu suspendare a unui fost primar de oraș din Olt. Acesta a fost judecat pentru abuz în serviciu și delapidare. Acesta va trebui să achite către bugetul localității pe care a condus-o suma de aproape 100.000 lei.

Constantin Nedelea, fostul primar al orașului Scornicești, și-a primit ieri sentința definitivă în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu și delapidare. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis să reducă la jumătate perioada de condamnare a acestuia de la un an la șase luni, cu suspendare, desființând în parte sentința de la fond. Judecătorii craioveni au mai hotărât să reducă la jumătate și daunele materiale stabilite inițial în sarcina inculpatului, pe care ar trebui să le achite administrației locale. Astfel, Nedelea va trebui să achite către bugetul administrației pe care a condus-o 98.000 lei.

Constantin Nedelea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru abuz în serviciu (238 de acte materiale) și delapidare (5 acte materiale), în sarcina sa reținându-se un prejudiciu de peste 200.000 lei. Constantin Nedelea a fost judecat sub control judiciar, pe bunurile sale fiind impus sechestru încă de la punerea sa sub acuzație.