570 de sancțiuni în Olt, de Florii. 178 de olteni au chemat poliția prin 112

237

Circa 300 de polițiști cu peste 80 de autospeciale au asigurat ordinea, siguranța publică și rutieră în județul Olt, de Florii. Numărul oltenilor sancționați se ridică la 570.

Sute de polițiști  de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, precum și cei din celelalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat de Florii în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, folosind peste 80 de autospeciale.

„Poliţiştii de ordine publică au acţionat, atât în patrule proprii, cât și în patrule mixte, cu jandarmi, poliție de frontieră și poliție locală, pentru prevenirea infracţiunilor stradale și au avut 197 de intervenții, dintre care 178 fiind sesizate prin SNUAU 112. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.596 lei . Dintre acestea, 15 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 și 455 pentru nerespectarea legislației rutiere. „, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Au fost depistați 70 de conducători auto care au depășit viteza legal admisă, fiind  reținute 21 de permise de conducere (4 pentru alcool, 7 pentru viteză, 10 pentru alte abateri la normele rutiere) și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Polițiștii anunță acțiuni de proporții și pentru perioada următoare, în contextul Sărbătorilor de Paște, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Naţionale a Tineretului.