Slatina va avea Carte de Onoare și regulament pentru acordarea titului de Cetățean de Onoare

99

64 de titluri de „Cetățean de onoare al Slatinei” a acordat Primăria Slatina din 1993 până în prezent. Pentru ca acordarea celei mai înalte distincții a Consiliul Local să fie reglementată, administrația capitalei de județ a întocmit un regulament și va institui o Carte de Onoare a municipiului.

Primăria Slatina a supus transparenței publice regulamentul privind aprobarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului, distincție onorifică, ce poate fi conferită unor personalități cu merite deosebite, care prin realizările lor au făcut cunoscut numele Slatinei în țară și străinătate. Deși până în prezent municipalitatea a acordat zeci de titluri, abia acum a fost realizat regulamentul care să reglementeze acordarea celei mai înalte distincții a CL.

Numele celor onorați cu distincții sunt postate la loc de cinste pe site-ul special realizat de către administrația municipală la ceas aniversar – slatina650.ro., neactualizat încă și cu distincțile acordate anul acesta.

http://www.primariaslatina.ro/informatii_primaria_slatina_33.html

Potrivit regulamentului ce va fi supus dezbaterii publice și aprobării consilierilor locali, Cetățeanul de Onoare al Slatinei va putea beneficia de următoarele drepturi: înscrierea în Cartea de Onoare a municipiului, carte special instituită ca urmare a acestui regulament; acces gratuit la toate spectacolele și manifestările științifice, cultural-artsitice și sportive organizate de primăie, în urma unei invitații prealabile; acceptarea prezenței la unele acțiuni care vizează interesele fundamentale ale comunității și spijinirea soluționării unor probleme care țin de propria competență și capacitate profesională.

Titlul poate fi retras dacă persoana desemnată Cetățean de Onoare desfășoară activități cu caracter ostil localității și locuitorilor săi, precum și în urma unei condamnări definitive.