Bani pentru primării: CJ Olt le-a completat bugetul de funcționare

136

600.000 de lei a stabilit conducerea județului, în urma discuțiilor cu edilii, că este suma de care fiecare localitate rurală are nevoie pentru a funcționa în acest an. Cele care nu au acest buget, au primit bani în completare de la CJ Olt.

Astăzi, aleșii județeni au aprobat în ședință de Consiliu Județean repartizarea cotei de 7,5% din impozitul de venit pe acest an. Repartizarea s-a făcut după o formulă de calcul convenită, de comun acord, între conducerea județului și primari. Astfel, toate primăriile vor avea asigurate fonduri pentru funcționare.

Suma totală repartizată se ridică la 28,4 milioane lei, din care municipiile au primit câte 1 milion de lei, orașele câte 500.000 de lei, iar comuele între 100.000 și 839.000 (Osica de Jos).

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu a explicat că fiecare localitate rurală are buget de funcționare asigurat cu suma de 600.000 de lei, după ce se scad cheltuielile cu salarizarea și indemnizațiile de handicap. Banii alocați azi au fost repartizați astfel încât să fie completată suma necesară.