Teatru cu Octavian Strunilă, lansare de carte și artă fotografică, de Ziua Mondială a Teatrului, la Slatina

64

Mâine, în întreaga lume se sărbătorește teatrul, ca formă de manifestare artistică ce are menirea de a informa şi educa, de a trezi emoţii, de a smulge un zâmbet sau o lacrimă. Mesajul teatral va fi adus la Slatina de actori îndrăgiți la nivel național și oameni de cultură, Primăria Slatina, Centrul Cultural Eugen Ionescu și Asociația Culturală Center Inter Art.

27 martie este data oficială la care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. Mâine, în capitala Oltului, se va vorbi despre teatru și se va face teatru, mesajul teatral fiind adus de către îndrăgitul actor al generației tinere Octavian Strunilă, care s eva prezenta în fața publicului oltenesc și în calitate de regizor și scenarist.

Manifestările vor fi deschis ela ora 17,00, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu, unde își dau întâlnire actori veniți de la București, oameni de cultură și artă din Slatina pentru lansarea cărții de teatru „Fluturele alb“, o piesă semnată de George Smarandache. Cartea, apărută sub auspiciile Editurii Academiei Româno-Australiană, are o prefață semnată de scriitorul și dramaturgul Cornel Udrea și referințe din partea actriței Monica Davidescu și actorului Eugen Cristea.

45 de minute mai târziu, o nouă acțiune culturală dedicată aceleiași zile va fi găzduită tot în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu: Salonul de artă fotografică „Oltul etnografic“, organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și finanțat de Consiliul Județean Olt. Vor fi prezenți artiști fotografi invitați din țară care au participat la taberele de creație organizate în județul Olt în anii anterior.

Ziua se va încheia cu un spectacol de excepție: „Cum se face 2”, la ora 18.30, un spectacol cu mult umor de calitate, cu Octavian Strunilă (Inimă de țigan; Regina; Iubire și Onoare; Tanti Florica), Paul Ipate (California Dreamin’; Moromeții 2), Cătălina Grama (Jojo) și Alexandru Conovaru (4 luni 3 săptămâni și 2 zile; Amintiri din epoca de aur). Regie și scenariu, Octavian Strunilă.