Echipa CNRG, locul I la concursul național de robotică First Lego League

135

O nouă victorie pentru creatorii de roboți de la „Radu Greceanu”: elevii slătineni coordonați de prof. Doru Anastasiu Popescu și Ileana Popescu au ocupat locul I la categoria Programare.

62 de echipe din țară reprezentând licee sau diverse organizații s-au întrecut duminică în originalitate şi inteligenţă, pentru a construi cel mai sofisticat robot care ar fi gata să exploreze spaţiul cosmic. Etapa națională a First Lego League România a fost organizată în cadrul Universității Politehnica București.

Pentru sezonul INTO ORBITSM, tema proiectului de cercetare a fost de a identifica o problema fizică sau socială cu care se confruntă oamenii în timpul explorării de lungă durată a spațiului în cadrul sistemului nostru solar și de a propune o soluție. Echipele de copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani au proiectat, construit și programat roboți folosind LEGO MINDSTORMS, care să poată rezolva misiunea/misiunile. Printre echipele participante s-a numărat și una din Olt: Robotica CNRG DCS+, coordonată de profesorii Ileana Popescu și Doru Anastasiu Popescu, reprezentând Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina și Centrul Județean de Excelență Olt.

Robotica CNRG s-a impus și de această dată, fiind recompensată cu locul I la categoria Programare și are mari șanse să fie aleasă să participe la unul dintre următoarele evenimente internaționale:  FIRST LEGO League World Festival, 24 – 27 aprilie 2019, Detroit, Michigan, USA; FIRST LEGO League Open International Turcia, 22 – 25 mai 2019, Gaziemir, Izmir; FIRST LEGO League Plan Ceibal Uruguay International Open, 30 mai – 1 iunie 2019, Montevideo; FIRST LEGO League Open International Liban, 14 – 16 iunie 2019, Byblos.