700m de plase de pescuit, descoperite în zona Barajului Strejești – Drăgășani

154

Jandarmii olteni au organizat ieri mai multe acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Ei au descoperit atât palse de pescuit, cât și o persoană care vindea caras la Podul Olt.

Acțiunea desfășurată de jandarmii olteni pe linia braconajului piscicol, în colaborare cu inspectorii piscicoli din cadrul ANPA Serviciul Regional Oltenia, s-a soldat cu descoperirea, în zona barajului Strejești-Drăgăşani, a peste 700 metri de plase de pescuit, iar în apropierea podului rutier de pe râul Olt a fost depistată o persoană care oferea spre vânzare pește din specia caras. „Bărbatului i-au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 lit. h din Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.”, arată IJJ Olt.

Jandarmii reamintesc faptul că pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, precum și comercializarea fără documente legale a peştelui constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani.