DSVSA: Nu au putut fi prelevate probe pentru pestă de la resturile celor cinci mistreți  aruncate la o groapă de gunoi din Potcoava

172

Nu s-au putut efectua determinări în direcţia pestei porcine africane în cazul resturilor de mistreți aruncate la gunoi la marginea satului Valea Merilor, oraş Potcoava- anunță DSVSA Olt.

Resturile a cinci porci mistreți aruncate peste un morman de gunoi în satul Valea Merilor din Potcoava au alertat sâmbătă câțiva localnici: cinci căpăţâni de porci mistreţi, piei şi copite.  O echipă constituită din medicul veterinar de liberă practică împuternicit la CSVA Potcoava şi reprezentanţi din partea primăriei Potcoava, Poliţiei Potcoava şi al Fondului de Vânătoare 11 Potcoava s-a deplasat la faţa locului, astăzi, conducerea DSVSA Olt făcând public, printr-un comunicat de presă, și rezultatul acțiunii.

„Nu au putut fi prelevate probe pentru a fi trimise la laborator, deoarece din resturile găsite nu se pot efectua determinări în direcţia pestei porcine africane. S-a procedat la îngroparea acestora conform procedurilor. DSVSA Olt, prin reprezentanţii săi, monitorizează în permanenţă  situaţia epidemiologică a judeţului sub raportul pestei porcine africane, iar în cazul fondurilor cinegetice, responsabilii acestora comunică periodic rezultatele patrulelor.”, se arată în comunicat.

Instituția anunță totodată că până în prezent nu au mai fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în judeţul Olt.

Cazul, prezentat de Realitatea Oltului:

Şocant! Căpățâni, piei și „adidași” de mistreți, aruncate în mijlocul unui sat din Potcoava