Locuitorii din două blocuri cu anvelopare finalizată în 2016, strigați de primărie la plata primei rate

229

Începând din acest până, în următorii nouă ani, proprietarii aparatamentelor din bl.9, sc.A,B-  str.Elena Doamna și blocul 11C, sc.A,B- str.Zmeurei, trebuie să-și achite partea ce le revine din cheltuielile legate de reabilitarea termică. Prima rată se va da până la fienle lunii martie.

Între 179 de lei și 19.286 de lei au de achitat 57 de proprietari ai apartamentelor din blocul 9, sc.A,B-str.Elena Doamna și blocul 11C, sc.A,B- str.Zmeurei, drept taxă de reabilitare termică. Lucrările au fost finalizate în 2016 și au făcut parte din programul derulat de primărie privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, aferente cererii de finanțare cu titlul „ Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe din Municipiul Slatina, pentru familii cu un venit mediu sub 150 Euro/lună”.

Pentru realizarea anvelopării, primăria a participat cu o contribuție de 30%, iar proprietarii cu 10%. Începând cu acest an, proprietarii vor trebui să achite taxa ce le revine, pentru blocul 9, sc.A,B, str.Elena Doamna, suma fiind de 555.92.44 lei, defalcată pe fiecare proprietate individuală, iar pentru blocul 11C, sc.A,B, str.Zmeurei, de 73.594.89 lei.

Taxele de reabilitare termică se vor recupera în termen de 9 ani, în câte două rate anuale egale, astfel: prima rată se va achita până la data de 31 martie a fiecărui an, a doua rată se va achita până la data de 30 septembrie a fiecărui an.