Liberarea condiționată, respinsă pentru fosta polițistă care și-a înjunghiat șeful. Melania Renghea a contestat decizia

1288

Luni, Melania Renghea, fosta polițistă care și-a înjunghiat în decembrie 2016 șeful, a contestat decizia Judecătoriei Craiova, care i-a respins la începutul lunii cererea de liberare condiționată.

Cu cei trei copii în plasament la părinții ei, după sinuciderea soțului, fosta polițistă Melania Renghea nu a avut norocul ca magistrații craioveni să o elibereze condiționat. Aceștia au respins cererea făcută de către olteancă pe 10 ianuarie, decizia dată pe 1 februarie fiind de respingere a propunerii formulată de comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Craiova. Instanța a fixat termen pentru reînnoirea cererii după data de 10.05.2019.

Decizia a fost contestată pe 11 februarie și va fi judecată la Tribunalului Dolj.

Melania Renghea a fost condamnată defintiv pe data de 26 mai 2016 de magistrații Curții de Apel Craiova la cinci ani de închisoare cu executare. Înainte să ajungă în spatele gratiilor a rămas însărcinată și a adus pe lume cel de-al treilea copil. Pe data de 8 iunie 2016 a cerut instanței întreruperea pedepsei pentru a-și putea îngriji bebelușul, iar timp de un a fost pusă în libertate.

Melania Renghea se află după condamnată pentru că l-a înjunghiat pe data de 26 decembrie 2016, în mașina sa, pe Gheorghe Barbu, superiorul său de la acea vrea, pe care ulterior l-a acuzat de șantaj. Ea a susținut în fața anchetatorilor că a fost obligată să întrețină raporturi sexuale atât cu Gheorghe Barbu, dar şi cu mai mulţi poliţişti şi un procuror din Olt. Scandalul pe care l-a provocat atunci a dus la destituirea conducerii Inspectoratului de Poliție Olt.                                                                                        Comisarul Gheorghe Barbu a fost retrogradat din funcția de șef al Secției Poliției Rurale Balș în anul 2013. Polițistul a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și a cerut repunerea în funcție, dar a pierdut procesul printr-o hotărâre defintivă și irevocabilă dată de Curtea de Apel Craiova.