A stat 10 ani după gratii pentru OMOR, iar acum cere 190.000 lei DAUNE MORALE pentru condițiile de detenție

324

În vârstă de 70 de ani, un cioban din Grojdibodu, se judecă cu statul pentru condițiile grele de detenție îndurate la penitenciarele Pelendava și Drobeta Turnu Severin, unde a ispășit 10 ani de pușcărie pentru omor. Următorul termen al procesului este 4 martie.

Aflată pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, acțiunea în răspundere delictuală plata sumei de 190.000 lei daune morale, introdusă de Florea Burăț, din Grojdibodu, în septembrie anul trecut, a fost amânată la primul termen din ianuarie în vederea administrării probatoriului, având următorul termen pe 4 martie, scrie impactinolt.ro. După ce a stat 10 ani după gratii pentru omor, omul reclamă statul român prin Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Craiova- Pelendava și Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

Fapta în urma căreia olteanul a ajuns după gratii s-a petrecut în 2008, Florea Burăț fiind condamnat la 12 ani de închisoare, iar în primăvara lui 2018 eliberat condiționat de către Tribunalul Mehedinți. Aflat sub influența alcoolului, el și-a omorât un coleg în apropierea stânei acestuia, lovindu-l pe Aurel Andrei, de 64 de ani, cu un ciomag și o piatră până ce l-a doborât la pământ. După bătaie, agresorul a ascuns ciomagul, a aruncat piatra şi a plecat. Deși victima s-a ridicat, nu a reușit să facă decât câțiva metri spre casă, prăbușindu-se în drum, unde a decedat. Cadavrul a fost găsit de localnici, care au şi anunţat poliţia.  Cei doi se aflau în conflict de peste 12 ani și se certau ori de câte ori se întâlneau, în urma unuia dintre conflicte victima fracturându-i o mână lui Burăț .