Dosare PENALE pentru boarfe. 5 patroni de magazine, prinși cu haine contrafăcute

408

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au acționat ieri pe raza municipiilor Slatina și Caracal, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală. Oamenii legii au percheziționat 5 agenți economici.

Pentru că vindeau haine și încălțăminte ca fiind „de firmă”, cinci agenți economici din Slatina și Caracal s-au ales cu dosare penale. Aceștia au fost prinși având în magazine 160 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, purtând însemnele de identificare ale unor branduri de renume.

„În cauză, s-a dispus indisponibilizarea celor 160 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii prejudiciului creat titularilor mărcilor respective. Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit cinci dosare penale reprezentanților firmelor respective, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.