FOTO/ Dosar penal pentru un oltean prins cu setca la pescuit

443

Jandarmii olteni continuă acțiunile pe linia combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt. Oamenii legii au identificat ieri, în dreptul localității Tia Mare, un braconier, bărbatul alegându-se cu dosar penal.

Ieri dimineață, un bărbat în vârstă de 21 de ani, a fost depistat de către jandarmi în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial în apa râului Olt în dreptul localităţii Tia Mare, cu patru unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 240 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

„Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv săvârşirea infracţiunilor „Pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” şi „Deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64, alin. 1, lit. a) şi k), iar uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitor. Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor”, arată IJJ Olt.