De la începutul acestei luni și până pe 7 ianuarie, la nivelul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt este instituită permanența, instituția anunțând și unde se pot face testele pentru identificarea Trichinella spinalis în carnea de porc.
Pentru că acesta este sezonil în care se mănâncă cel mai mult carnea de porc, iar sacrificarea se face nu numai în abatoare, ci și în gospodării, pentru a se evita îmbolnăvirea cetățenilor, la nivelul DSVSA Olt este instituită permanența, pus la dispoziția cetășenilor un număr de telefon gratuit și anunțate pucntele unde se face examenul trichineloscopic.
„La nivelul DSVSA Olt și al circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO) în perioadele 30.11.2018-24.12.2018 şi 27.12.2018 – 07.01.2019 este asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, cu programul de lucru prelungit, de luni până vineri între orele 8.30-18.00, iar sâmbătă între orele 7.30-16.00 și duminică între orele 7.30-14.00. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar.„, a anunțat DSVSA Olt.
Examenul trichineloscopic pentru identificarea Trichinella spiralis în carnea de porc se efectuează atât de către medicii veterinari de libera practică împuterniciți, cât și la circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO), respectiv: Slatina – Piața Agroalimentară Zahana și Piața Agroalimentară Frații Buzești, Balș- Piața Agroalimentară, Caracal- CSVSAO Caracal vis-a-vis de Piața Agroalimentară Caracal, Corabia- CSVSAO Corabia și Drăgănești Olt- CSVSAO Drăgănești Olt
Numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. este 0800 826 787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor sau la DSVSA Olt la numarele de telefon 0372/753837; 0372/753838.