Comuna Morunglav a sărbătorit cu folclor, patriotism și fasole cu cârnați Centenarul Marii Uniri

165

„La mulți ani, România!”, au spus sute de persoane din comuna Morunglav de Ziua Națională. Centenarul Marii Uniri a adunat laolaltă numeroși localnici, bucuroși că pot sărbători împreună, iar administrația locală le-a pregătit surprize muzicale și culinare.

Veche vatră lăutărească, celebră pentru rapsozii și instrumentiștii săi, comuna Morunglav se-ntoarce pe calea tradițiilor, tot mai multe tinere talente remarcându-se în acest sens. De 1 Decembrie, întreaga comunitate a putut serba românește, bucurându-se de evoluția artiștilor, iar spectacolul oferit de școală, căminul cultural și secția școlii populare fiind unul de zile mari. Sub coordonarea directorului Căminului Cultural și dirijorului Ansamblului Oltețul Morunglav, Dorel Langă, cu sprijinul profesorului și instrumentistului profesionist Liviu Enache, dar și al coregrafului Nelu Ene, manifestarea a trezit sentimentul de mândrie națională în sufletele celor prezenți, evoluțiile tinerelor talente fiind răsplătite cu aplauze.

Primăria, biserica, școala, instituțiile de cultură și întreaga comunitate și-au dat mâna pentru a serba așa cum se cuvine cei 100 de ani de la Marea Unire, nelipsite fiind stegulețele și cocardele tricolore, omagiul adus eroilor și, bineînțeles, fasolea cu cârnați. Spectacolul oferit locuitorilor a adus și în vatra satului, în fața consătenilor și a conducerii comunei, tinerele talente pentru a fi cunoscute și aici, talente ce evoluează multe dintre ele pe mari scene naționale și chiar peste hotare: violoniștii Denis Broască și Alina Enache, soliștii Camelia Petria, Emilia Ogea, Amelia Olteanu și Mădălina Coman, numeroși dansatori de excepție, precum și artiști din alte localități dar care evoluează în cadrul ansamblului – Andreea Dinu, Roxana Pațanghel și Roberta Buzurin.

Au evoluat elevi ai școlii gimnaziale, elevi de la Secția de instrumente populare a Școlii Populare de Arte și Meserii, Taraful Frunză Verde Morunglav, precum și Ansamblul Oltețul Morunglav.