FOTO EXCLUSIV/Rusănești: Porcii, sacrificați cu ajutorul mascaților. Se intervine în forță

5376

A treia zi de descinderi la Rusănești de către autorități pentru a sacrifica porcii din gospodăriile oamenilor după confirmarea celor trei focare de pestă porcină (izolate și neutralizate). Pentru a potoli revolta oamenilor, au fost suplimentate forțele de ordine care au intrat cu forța în gospodării, sacrificând până acum circa 40 de animale.

Nici promisiunile că vor fi despăgubiți cu 12 lei/kg cu plata în două săptămâni, nici amenințările că refuzul este caz penal nu a înduplecat locuitorii comunei Rusănești, strânși în număr mare pentru a treia zi să îm piedice autoritățile să le omoare porcii. De data aceasta, peste o sută de localnici i-au întâmpinat pe veterinari la o fermă a unui membru al familiei primarului, de unde s-a început sacrificarea, edilul dorind să dea astfel un exemplu, așa că s-a cerut suplimentarea efectivelor de polițiști, mascați și jandarmi.

Ordinul prefectului este pus astfel la îndeplinire cu forța, până acum fiind omorâți în jur de 40 de porci ce vor fi îngropați într-o groapă comună săpată la câțiva kilometri de sat.