Trei elevi slătineni, la Olimpiada Internaţională de Robotică WRO 2018 Thailanda

420

Echipa ROBCON 77, formată din trei elevi slătineni de la Colegiul Național Radu Greceanu și profesorul lor Doru Popescu Anastasiu, participă la Olimpiada Internaţională de Robotică WRO 2018, ce se desfășoară în Thailanda. Astăzi a fost dat startul competiției.

În urma locului I obţinut cu punctaj maxim în iunie la faza naţională, echipa ROBCON 77 formată din trei elevi slătineni reprezintă în această perioadă România la Campionatul Mondial de Robotică. Astăzi, în prima zi a competiției, Robert Vădăstreanu, Gabriel Constantinescu şi Vlad Coneschi fac teste și reglaje la robotul cu care participă și au postat pe pagina de facebook fotografii de la olimpiada la care participă țări cu tradiție în lumea roboticii, precum Rusia, China, Japonia, SUA, Thailanda, Germania s.a.

VIDEO participarea la Olimpiada Națională:

Echipa de aur ROBCON 77 ocupa locul 1 la Olimpiada Națională de Robotica WRO 2018(punctaj maxim) și se califica la Campionatul Mondial de Robotica din THAILANDA !VA IUBIM COPII ! SUNTETI MEREU CEI MAI BUNI!

Publiée par Victor Coneschi sur Samedi 9 juin 2018

Pentru a reprezenta România în Thailanda, echipa slătineană este sprijinită de către Primăria Slatina, care a acordat ajutor financiar de 10.000 de lei pentru achiziţionare de echipamente/piese – componente de robotică, taxe de participare la competiţii de robotică, cheltuieli de deplasare şi cazare, achiziţionare de kit-uri de robotică, planşe şi alte materiale necesare, alte sponsorizări venind din partea Alro Slatina, Pirelli România și DCS+.

Cei trei creatori de roboți din Slatina au început ca o echipă în 2015, când au obţinut locul II la nivel național. În 2016, au câştigat primul loc şi au reprezentat România în India, ajungând până în sferturile de finală. Anul trecut, s-au clasat din nou pe locul II. Elevii sunt antrenaţi de profesorul de informatică Doru Popescu Anastasiu.