O elevă de la Liceul „M. Viteazul” Caracal, ziarist pentru o zi. Realitatea Oltului a predat ștafeta

799

Astăzi, o elevă din Caracal a lăsat școala și a fost ziarist, printre autoritățile cărora le-a luat interviul numărându-se și viceprimarul municipiului Slatina, Gigi Ernest Vâlceleanu.

Laura Câța, elevă în clasa a XII-a F la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Caracal, își dorește să urmeze o carieră în presă. Ea se numără printre cei 4.743 de copii din ţară care participă, începând cu data de 12 noiembrie, la cea de-a VII-a ediţie a campaniei „Ziua Ştafetei”, un eveniment iniţiat de către Fundaţia „Terre des hommes”.

Eleva din Olt a ales să experimenteze pentru o zi provocările reale ale meseriei pe care visează să o urmeze, alături de echipa Realitatea Oltului. „Am ales să fiu astăzi jurnalist pentru că intenționez să urmez o facultate de profil și eram curioasă cum se lucrează într-o redacție, care sunt realizate știrile”, ne-a declarat eleva. Așa că astăzi Laura a fost colega noastră, mergând pe teren și realizând știrile video, la Primăria Slatina, unde i-a luat interviul viceprimarului municipiului, Gigi Vâlceleanu, la Prefectura Olt și Biblioteca Județeană Ion Minulescu.

După o zi de lucru, în care a mers pe teren, dar a aflat și cum sunt editate, montate știrile și postate pe pagina web, Laura a concluzionat că „este o meserie frumoasă. Îmi voi păstra opțiunea de a urma Jurnalismul”. Experiența trăită alături de noi va fi împărtășită și colegilor, în cadrul unui simpozion ce va fi organizat de către unitatea de învățământ, pentru al doilea an consecutiv implicată în acdrul acestei campanii.

Până pe 23 noiembrie, elevii înscriși în campania „Ziua Ştafetei- Acum decid eu!”, pentru o zi, medici, judecători, primari sau orice îşi doresc. Evenimentul se află la ediţia a VII-a.