Incendiu la depozitul de muniţie la IJJ Olt – jandarmii şi pompierii şi-au testat rapiditatea de intervenţie

84

Un incendiu simulat la depozitul de muniţie al IJJ Olt a testat rapiditatea jandarmilor şi pompierilor, nivelul de pregătire şi materialele necesare intervenţiei.

Cu muniţia ameninţată să explodeze nu e de glumă, aşa că jandarmii şi pompierii se pregătesc să ştie ce au de făcut în cazul în care la depozitul IJJ Olt ar izbucni un incendiu. Astăzi, între orele 10.00 şi 11.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, în cooperare cu I.S.U. Olt au desfăşurat un exerciţiu de intervenţie, care a avut ca scenariu izbucnirea unui incendiu la tabloul electric general şi depozitele jandarmeriei oltene.

Pompierii Detașamentului Slatina au participat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. „Conform scenariului, din cauza unui scurtcircuit electric, s-a produs un incendiu la depozitul de muniție al IJJ Olt. Prima intervenție a fost asigurată de personalul din cadrul IJJ Olt cu responsabilități pe linie de prevenire și stingere a incendiilor. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, iar în urma acestuia nu au fost înregistrate victime. Astfel de exerciții se desfășoară periodic și au ca scop principal pregătirea personalului operativ și a personalului din cadrul IJJ cu atribuții pe linie de prevenire și stingere a incendiilor”, explică Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Exerciţiul a urmărit şi verificarea nivelului de pregătire al efectivelor de jandarmi cu atribuţii de intervenţii în caz de incendii, precum şi materialele necesare intervenţiei operative.  „Concluziile privind modul de acţiune şi viabilitatea procedurilor de lucru aplicate vor fi analizate în vederea asigurării îndeplinirii cu profesionalism a misiunilor de intervenţii în caz de incendiu”, a anunţat IJJ Olt.