SJU Slatina continuă recrutările pentru proiectul Centrului de excelență de instruire a 870 de specialiști din sănătate

198

Spitalul Județean Olt a scos la concurs noi posturi de experți în vederea implementării unui proiect cu fonduri europene ce vizează îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 870 de profesioniști implicați în domeniile prioritare de sănătate.

Până în ianuarie 2012, Spitalul Județean de Urgență Slatina derulează proiect cu fonduri europene „Spitalul Județean de Urgență Slatina – Centrul de excelență pentru instruirea personalului medical implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate în context transnațional inovativ” cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Au fost recrutați 28 de specialiști, iar acum unitatea medicală a scos la cocnurs noi posturi de experți pentru completarea echipei. Se caută 11 experți:

Termenul de depunere a dosarelor de aplicație este 9 noiembrie, pe 12 noiembrie fiind desfășurată I etapă de selecție (eligibilitatea dosaelor), 14 noiembrie- etapa II (analiza CV-urilor și derularea interviurilor), 19 noiembrie- publicare rezultate finale.

Valoarea totală a proiectului este de 10.989.612,78 lei, iar valoarea finanțării de la Uniunea Europeană este de 9.279.116,77 lei. Proiectul are ca principal obiectiv îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 870 de profesioniști implicați în domeniile prioritare de sănătate, dintre care 780 de profesioniști din regiunile mai puțin dezvoltate din România (cu precădere din Regiunea Sud-Vest Oltenia) și 90 de profesioniști din Regiunea București-Ilfov.

Pe parcursul celor trei ani de implementare, cei 870 profesioniști implicați pot participa la mai multe cursuri de formare, respectiv: sănătatea femeii și copilului, boli netransmisibile majore, boli transmisibile, sănătate mintală, boli rare, inclusiv genetica medicală. În parteneriat cu un consorțiu de cercetare italian, Consorzio Italiano per la Ricerca in Medicina, vor avea loc schimburi de experiență/schimburi de bune practici. Nu în ultimul rând, vor fi achiziționate echipamente tehnice și medicale în valoare de 765.096.22 lei: două ecografe pentru secțiile de obstetrică-ginecologie, un dermatoscop, vizualizator vene, defibrilator, manechin resuscitare cardio-respiratorie, calculatoare, imprimante etc